vrijdag 4 februari 2011

Hofbogen en Theatergroep Bergpolder sieren Schieweg

Onlangs zijn twee nieuwe fotospandoeken opgehangen op de Schieweg. Met als thema's de Hofbogen en Theatergroep Bergpolder.

De meeste bewoners van Bergpolder kennen de Hofbogen uiteraard wel, maar dat geldt niet voor alle Rotterdammers en alle anderen die via de Schieweg de stad in- en uitrijden. Hofbogen is een beeldbepalend gebouw in Bergpolder (het langste in Rotterdam) en eigendom van vier woningcorporaties.

De woorden op het spandoek verwijzen naar allerlei zaken die samenhangen met de herontwikkeling van het gebouw, nu het niet meer wordt gebruikt als spoorlijn. Eigenlijk ben ik één woord of beter symbool vergeten: €. Want hoewel alles in de wereld daarom draait, is dat voor de verdere ontwikkeling onontbeerlijk; ideeën zijn er genoeg. Zie hier voor het bericht over de Vrienden van de Hofpleinlijn en lees daar over het kostbare dak.

Klik hier voor meer informatie over de Hofbogen.

Het spandoek over de Hofbogen heeft eerst gediend als decor-achtergrond voor het toneelstuk 'Hightea & Hofbogen' van Theatergroep Bergpolder. En om iedereen te laten zien wat er zoal te doen is in de wijk, heb ik een spandoek mogen maken over dat toneelstuk. Als je de acteurs - de meeste op meer dan levensgroot formaat - hebt gezien, kun je hier nog eens lezen waar 'Hightea & Hofbogen' over ging.

De nieuwe spandoeken vervangen twee van de vier spandoeken over de Wielerronde Bergpolder. De twee aan de andere zijde blijven daar hangen.

Geen opmerkingen:

Recente berichten