donderdag 16 september 2010

Openlucht filmfestival: opnieuw succes

Vrijdag 3 september organiseerde Jan Bekkering van Film des Forêts opnieuw een openlucht filmfestival in het Tak van Poortvlietpark.
Zie eerder het bericht van 
1 september 2009.


Hoewel Jan iedereen had gevraagd stoeltjes en warme kleding mee te nemen, stonden er al stoeltjes klaar. Een dikke trui bleek geen overdreven luxe.
Jan spande voor de zekerheid nog wat extra kabels aan het gigantische filmdoek.

Jong geleerd, oud gedaan. Hoewel luisteren er niet echt bij was. Het is ook wel spannend met al die knopjes.

Eén van de vele vrijwilligers die Jan kwamen assisteren. 

Het eerste filmbeeld als test.

De eerste bezoekers liepen 'binnen'. Dat bleken ook vrijwilligers te zijn.

Jan Bekkering wordt geïnterviewd door Cineac Noord over het filmproject en het openlucht festival.De filmer wordt gefilmd.

Snelle hap voor de vrijwilligers.

Jan en assistent. Misschien is een mijnwerkerslamp wel handig.
De meeste bezoekers arriveren kort voor negenen. Jan hier in gesprek met Revelino Heskes (midden), de initiator van de Noorder Bioscoop, tevens figurerend in de hoofdfilm over bewonersinitiatieven.Jan vertelt over het programma van de avond. Het festival ging rond negen uur van start met de film die Jan heeft gemaakt over bewoners en mensen die zich beroepsmatig inzetten voor Bergpolder. Klik hier voor meer informatie over dat initiatief.

Voor bezoekers die niet weten wat er allemaal in Bergpolder gebeurt en wie zich daarvoor inzetten, gaf de film een goed en afwisselend inzicht.
Wouter van Welzen, opbouwwerker, vertelt wat hij vindt van bewonersinitiatieven. Hoewel Jan in samenwerking met Mirjam de Nachtegaal veel meer mensen heeft gefilmd respectievelijk geïnterviewd, vond hij dat toch iets teveel van het goede voor de film. De andere interviews, liet Jan weten, zouden binnenkort op het Bergpolderweb te zien zijn.

Na die film werd een groot aantal korte, vaak verassende, films getoond. Veruit het merendeel bleef tot 11 uur geboeid kijken. En dat zonder pauze. Rond 10 uur kreeg iedereen een punt pizza, gesponsord door de plaatselijke pizzabakker.

Opnieuw een geslaagd festival en voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Recente berichten