dinsdag 1 september 2009

Film 'De Leenfiets van Bergpolder' in open lucht


Afgelopen vrijdag 28 augustus werd in het Tak van Poortvlietpark bij het Buurtcentrum de door Jan Bekkering gemaakt film 'De Leenfiets van Bergpolder' getoond. Zie voor achtergronden over de film mijn bericht van 27 juli.


Het opbouwen van de buitenbioscoop had wat voeten in de aarde. Veel vrijwilligers (o.a. van Wilskracht Werkt) hielpen mee.
De lantarenpalen werden voorzien van een 'preservatief' om de contouren van de bioscoop zichtbaar te maken en, zo bleek even later toen het donker werd, niet teveel licht op het doek te laten schijnen.


Overigens met een geweldig kunstzinnig effect!
Jan had voor een gigantisch filmdoek gezorgd dat met vereende krachten omhoog ging en werd vastgezet. Spannend, want het waaide behoorlijk.
In afwachting van de voorstelling.


Jan had de meeste apparatuur in een provisorische tent ondergebracht. En dat was verstandig: vóór het einde van de voorstelling - maar gelukkig na de hoofdfilm - kwam het met bakken uit de hemel.
Een leuke en inspirerende korte film over Bergpolder en zijn bewoners.
Ik was erg benieuwd naar de opkomst. Mijn hoop was niet al te hoog gestemd. De verbazing was groot toen zo'n 80 bewoners op kwamen dagen. Afgezien van het (tijdelijk) goede weer, maakten de grote opkomst en de ambiance het een erg gezellig en bijzonder wijkevenement.
Voor de film en tijdens de pauze was er drank en later werd er nog pizza rondgedeeld. Die was net als de drank te snel op: er was gewoon niet op zo'n grote opkomst gerekend.


Voor diegenen die er niet waren: je hebt wat gemist. Misschien dat Jan de film nog eens kan tonen op het open lucht filmfestival (voorzover mij bekend op 9 oktober a.s. op dezelfde plek). Proef dan meteen de sfeer van zo'n open lucht evenement!

Misschien kun je anders bij Jan een DVD met de film opvragen: janisterug@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Recente berichten