maandag 8 februari 2010

Film over krachtwijk-initiatieven door Jan Bekkering

Jan Bekkering is bezig met een nieuw filmproject. Hij heeft al eerder een film gemaakt over Bergpolder. Die gaf een impressie van de wijk en haar bewoners (zie hier en hier).

Deze film gaat over bewoners en anderen die zich de afgelopen twee jaar voor Bergpolder hebben ingezet. 24 mensen heeft Jan gefilmd. Zij vertellen in een kort interview, afgenomen door Mirjam de Nachtegaal, op een specifieke plek in de wijk over hun initiatief en werk. Zo wordt weergegeven wat er allemaal in de wijk is gedaan en waar dat voor nodig was.

Op 22 januari waren Joke Verkerk en Jan Schrijer aan de beurt. Zij zijn beide actief in de Theatergroep Bergpolder. Zie en lees meer over hun laatste voorstelling 'Harde gevels, zachte deuren'. Het was even zoeken naar een geschikte locatie.

Mirjam de Nachtegaal (midden) assisteert Jan bij de film: zij vertelt wat de bedoeling is en houdt het interview.

Jan geeft nog wat laatste aanwijzingen.


De acteurs stelden zich - omkaderd door de schilderijlijst - voor.


Mirjam neemt het interview af met Joke en Jan. Zij vertelden dat ze binnenkort weer gaan repeteren voor een nieuw stuk.


Ook ik mocht even acteren en vertelde over de fototentoonstelling 'Bergpolder Krachtwijk winkeliers anno 2009' en dit weblog. Jan filmde mij voor de winkel van bakkerij Buskens op de Bergselaan, die nog steeds de foto van die tentoonstelling trots in zijn etalage heeft staan.


Het is nog niet bekend wanneer de film vertoond gaat worden, maar vrijwel zeker is dat hij te zien zal zijn op een openluchtfestival in het Tak van Poortvlietpark, dat waarschijnlijk na de zomer wordt gehouden.

Voor meer informatie over Jan en zijn producties klik hier.

Geen opmerkingen:

Recente berichten