dinsdag 20 april 2010

Noorder Bioscoop: doorslaand succes!


Afgelopen weekend werd in het voormalig Bergwegstation (station van de Hofpleinlijn) Episode 1.0 van de Noorder Bioscoop gehouden. Het station was voor die gelegenheid omgetoverd tot een sfeervolle en bijzondere bioscoop.


Er was ongelooflijk veel publiciteit gegeven aan het festival (onder andere via TV Rijnmond en in het Financieel Dagblad en Metro) en dat was aan de opkomst te zien. Op vrijdagavond, de eerste dag, was er al een gigantische rij bezoekers, die doorliep tot ver op het Eudokiaplein!

De sfeer van Tuschinski oude stijl in Rotterdam.

Is er nog een kaartje te krijgen?

Uitverkocht!


De plaatsen waren in een mum van tijd uitverkocht. Na overleg met Revelino Reskes, directeur ad interim (foto boven), werd besloten de teleurgestelde bezoekers een 'volgnummer' voor de vertoning van zaterdag te verstrekken, zodat ze dan met zekerheid een plaats zouden krijgen.
Ook binnen werden de bezoekers stijlvol ontvangen.
In de twee bioscoopzalen stond een bonte verzameling stoelen en banken. Van spartaans tot ongelooflijk lui. Wat ik bedoel met sfeervol en bijzonder.
En dan de film. Hier Win/Win, een film over het snelle leven op de beursvloer. Hij was eerder te zien op het Filmfestival Rotterdam, maar is pas vanaf mei in andere bioscopen te zien.


Sommige bezoekers lieten zich niet afschrikken door uitverkochte kaartjes en bleven voor de gezelligheid in de bioscoopbar.
Hip, vet, cool, gezellig: the place to be.
De Stichting Filmtheater Station Rotterdam Bergweg i.o. wil het station graag permanent gaan gebruiken als bioscoopruimte voor Rotterdam Noord. Het ligt centraal in deze deelgemeente, de ruimte is nog leeg en het kan geweldig gecombineerd worden met horeca, zeker als de randstadrail dit jaar stopt en het 'dak' als terras gebruikt kan worden. Klik hier voor meer informatie daarover.
De stichting is niet over één nacht ijs gegaan en heeft duidelijke argumenten om juist hier een bioscoop te vestigen. Wil je daar meer over weten, dan kun je een brochure opvragen door een mailtje te sturen naar mail@noorderbioscoop.nl


Zaterdag stond er vóór vier uur 's middags weer een aardige rij voor de deur. Nu ook een film voor jonger publiek.

Op de foto? Dan meteen 'in gelid'. Hoeft niet hoor.
De portier in livrei moest nog verder aangekleed worden.
Aparte toegang voor bezoekers van vrijdagavond met volgnummer.
Ook de popcorn was stijlvol verpakt. Zij kreeg meteen sterallures, maar ja, dan kun je geen popcorn meer eten.
Welkom, en zo voelde het ook.
Hier werd Ponyo getoond. Over een goudvisje dat liever een meisje zou zijn.
Even de stand van zaken doorspreken.
Na hard werken is het goed rusten.

Episode 1.0 werd onder andere mogelijk gemaakt door Hofbogen B.V., PWS en Deelgemeente Noord. Hofbogen B.V. (waarin PWS participeert) is eigenaar van het Bergwegstation; de deelgemeente is een belangrijke partner om het culturele leven in Noord te activeren. Laten we hopen dat door het doorslaande succes van dit filmweekend zij middelen en ruimte beschikbaar stellen om te komen tot een permanente Noorder Bioscoop.

Geen opmerkingen:

Recente berichten