donderdag 8 september 2011

Mini Mall in Hofbogen: hip, trendy en hopelijk levensvatbaar

Vorige week vrijdag werd de Mini Mall officieel geopend. De Mini Mall is gevestigd in de bogen van het voormalige Station Hofplein. Het deel van de Hofbogen dat het dichtst tegen het centrum aan ligt. Het zijn niet de enkele 6 meter diepe bogen, waaruit de Hofbogen verder bestaat, want ze zijn veel dieper en geschakeld. Daardoor kon er ook een mall van gemaakt worden.

Ver buiten Bergpolder en toch publiceer ik daarover. Het kan namelijk van groot belang voor de wijk zijn. Want de Mini Mall is proefkonijn en paradepaardje van de Hofbogen. Door grootte en volume kan je hier meer doen dan in de kleinere, enkele bogen. Hofbogen BV wil bijzondere, trendy, aparte en artistieke bedrijvigheid huisvesten. En dat eigenlijk in alle bogen.
Vlak voor de officiële opening ging de rode loper uit.
De spreekstalmeester heette iedereen welkom en gaf het woord aan Simone Rots, directeur van Hofbogen BV.

Zij was trots op de Mini Mall en bedankte alle participanten en partijen. De deelgemeente, de woningcorporaties die eigenaar zijn en vooral de bedrijven die zich in de mall gevestigd hebben. Met de uitnodiging aan alle aanwezigen om vooral terug te komen (en uiteraard wat te kopen of te gebruiken).
Het woord was daarna aan Melanie Post van Ophem van de Rotterdamse Raad voor Cultuur en Kunst. Ze vond het een bijzonder project. Goed voor de stad, voor kunst en cultuur. Ze wilde graag speciaal applaus voor Simone Rots, die hier zo hard voor heeft gewerkt en met zoveel groepen met verschillende belangen moest werken.
Ook Harlow Brammerlo, voorzitter van de deelgemeente, was trots op dit unieke project. 'In een 'verward' gebied is iets bijzonders tot stand gekomen door enthousiastelingen met vooral veel lef. Die hebben alle barrières overwonnen.' Zijn verzoek: maak vooral veel reclame voor de Mini Mall bij familie, vrienden en kennissen. Harlow had geen spiekbrief nodig.

Het obligate lintje was afwezig. In plaats daarvan opende Harlow samen met Melanie en Simone officieel de deur voor hip, trendy en cool.

De ondernemers die intrek hebben genomen in de Mini Mall kwamen na de opening over de rode loper aanlopen. De spreekstalmeester noemde namen en vertelde over de winkel/het bedrijf dat zij vertegenwoordigden. Het was terecht dat zij zoveel aandacht kregen, want het vraagt toch enige moed om hier je bedrijf onder te brengen.


Is het gebouw of de locatie dan niet bijzonder genoeg? Wat mij betreft is het dat zeker wel, maar het zit wel in een uithoek. Je loopt er niet langs zoals bijvoorbeeld de bedrijven die in de Hofbogen grenzen aan het Eudokiaplein als Taart en Muffin, Tafeldesign.nl, Drukkerij de Boog en Fotovakprint. Je moet er specifiek naar toe gaan.
Op de opening kwam in ieder geval al veel jong en trendy publiek af. De potentiële klanten weten de mall in ieder geval te vinden.


Zien en gezien worden.
Een mooiere dag had de organisator niet kunnen kiezen na deze deplorabele zomer.
Salt Season: shoppen & choppen
Voor voldoende aanloop en omzet moet de locatie ook bijzondere en aparte winkels herbergen. Dat doet het wel. De modewinkels, comicstore, espressobar en andere winkels zijn eigen genoeg. Gaan kopers daarvoor naar de Mini Mall of heeft de mall meer nodig? Ik denk dat het meer winkelvolume nodig heeft. En dan bedoel ik niet de fysieke ruimte want die is er wel. Gewoon meer - en verschillende - winkels. Snel de nog verhuurbare ruimte vullen en de bogen aansluitend aan de mall met aparte retailbedrijven vullen!

Comiquest: comic store

Gussie & Doortje: food, furniture & vintage

Zoals al gezegd waren er al de nodige bijzondere winkels en bedrijven in de Hofbogen te vinden, maar het moeten er meer worden. Lees daar meer over in de berichten van 25 januari 2010, 23 februari 2010, 20 april 2010 en 25 oktober 2010.

Happy Collective: concept store
In de mall is een grote ruimte vrij gehouden voor evenementen. Voor een volgende dansvoorstelling van Conny Janssen Danst.
Mooi blijft die boogvorm. Er is aan het gebouw gelukkig niet teveel veranderd.
Gezamenlijk toilet scheelt bedrijfsruimte. En wat een paar lijnen voor visueel effect hebben.
Mooi die Mini Mall. Laat de ballonnen maar hangen!


Voor meer informatie over de Mini Mall: www.mini-mall.nl.


Geen opmerkingen:

Recente berichten