maandag 18 oktober 2010

Insulindeplein en parkeergarage: kleurrijke, zonnige en gezellige opening

Zondag 10 oktober werd het Insulindeplein en de nieuwe parkeergarage officieel geopend met een grote manifestatie. Dit bericht gaat vooral over die manifestatie. Op de parkeerautomatiek en het nieuw ingerichte plein kom ik in een later bericht terug.

Na de officiële opening - waarvan deze keer geen beelden - konden geïnteresseerden voor informatie over de parkeergarage terecht bij de dienst Stadstoezicht van de gemeente. Hoe groot en zwaar mag mijn auto zijn? Hoe lang moet ik wachten om hem weer boven te krijgen? En vooral: wat gaat het kosten?


Eén van de demonstratie-auto's wordt gedraaid in de lift, zodat hij dadelijk in een open parkeervak kan worden geschoven.

Wethouder Dominic Schrijer en portefeuillehouder Nils Berndsen verrichtten de opening. Hier in gesprek met de bedrijfsleiding van VDL Stokvis Parking Systems, de bouwer van de garage.

Vandaag kon iedereen ook in de garage zelf zien hoe het mechaniek werkt. Dat is ook meteen de laatste keer, want alleen onderhoudsmonteurs kunnen er straks nog in.

Spreekstalmeester Robert van Attem kondigde alle optredens aan.

Het uitstekende weer en de gezellige sfeer zorgden ervoor dat bewoners en andere belangstellenden urenlang bleven. Meer dan 200 mensen kwamen op de opening af.


Er zijn (nog?) geen speeltoestellen op het plein aangebracht. Behalve deze springtegels mogen kinderen hun eigen fantasie gebruiken om te spelen op het plein.


Waar zou de mens zijn zonder zijn mobieltje?

Nathasja van Rosse en collega gitaristen, al vaker actief in Bergpolder (zie eerdere berichten in dit blog), traden als eersten op.

Even testen en daarna kon Fleur Matla los.Genieten van optredens en de zon en even bijkletsen.


Er werd veel en hard gelachen bij het optreden van cultureel cabaret De Regenboog. Er werd mooi de draak gestoken met inburgering en de Marokkaanse en Surinaamse cultuur.


Optreden met de ukulele door Eveline Ketterings en Marcel van Zwet. Ook voor deze beetje Theo en Thea-achtige figuren was veel belangstelling van de kinderen.


Inclusief de eerste les op de ukulele voor iedereen die het wilde proberen.


De dienst stadstoezicht was met een stand aanwezig om te vertellen wat zij voor de wijk doen.

Bij de KinderKunstClub konden kinderen zien wat ze daar elke donderdagmiddag doen.


Het atelier van kunstenaar Chris Ripken was open en boven konden kinderen kleien.


De Marokkaanse muziekgroep Manar zorgden voor traditionele muziek op het plein. Lekker ritme en mooi om ze op te zien treden!

Kom op: dansen! Zij had er geen moeite mee.Genieten van de zon.
Wim Noordergraaf van www.poppentheater.nl hield de kinderen lang en geboeid kijken.Rachid, de 'Marokkaanse Frans Bauer' sloot de middag af. Super-autochtonen (promotieteam Makers en Doeners in klederdracht) zongen het hardst mee.


Na jarenlange ellende met het plein was de opening een mooie afsluiting en een goed begin.

Geen opmerkingen:

Recente berichten