zaterdag 4 september 2010

Parkeergarage Insulindeplein: nog even geduld

In het bericht van 25 november 2009 heb ik aandacht besteed aan de parkeergarage die wordt gebouwd op - of beter: in - het Insulindeplein. Inmiddels zijn we bijna negen maanden verder. Tijd voor een terugblik.
30 november 2009. Vandaag worden de shuttles (de karretjes die de auto vanuit de lift oppikken en naar hun plaats rijden) vanuit Italië aangevoerd. Ad van der Windt (met onafscheidelijke sigaret) van VDL Stokvis overlegt met zijn collega's wat er vandaag moet gebeuren. Voordat de shuttles een tijdelijke plek krijgen op het terrein, moet het deels ontruimd worden.Ook uit de 'catacomben' moet materiaal verhuizen. Let op het vingertje. De kraanmachinist kan op aanwijzing op een paar centimeters nauwkeurig werken.

De shuttles op de transportwagen.De shuttle hangt in de lucht. Even tijd voor een rokertje.

De shuttles staan zonder een krasje gereed op het plein.

Het gat in het plafond is niet groot genoeg voor de liften en moet uitgezaagd worden. Gelukkig kan er nog met water geknoeid worden.

De garage ondergronds. Alleen het beton moet nog op de vloeren worden aangebracht.
22 januari. Vaste trappen worden aangebracht naar de ondergrondse garage. Straks alleen bestemd voor de onderhoudsmonteur.
Opnieuw het vingertje.


6 juli. De opbouw is geplaatst en wordt afgewerkt. Aan weerszijden komt een lift en in het midden een wachtruimte (zie foto hieronder). Handig als je een paar minuten moet wachten in de regen.

De vloeren zijn helemaal klaar. De schoonmaakploeg maakt de ondergrondse ruimte schoon.

De lift is geplaatst en wordt ingeregeld.

Hierlangs zakken over een aantal weken de auto's naar beneden.
Gemeentewerken Rotterdam liet weten dat de aannemer het parkeersysteem aan het testen is. Stadstoezicht, de nieuwe beheerder, loopt mee in deze testfase en de brandweer controleert. De marketing en sales-afdeling van Stadstoezicht gaat de buurt informeren over de mogelijkheid om in de garage te parkeren. Vóór de officiële opening op zondag 10 oktober (zet die datum alvast in je agenda) wordt een dag georganiseerd waarop geïnteresseerden kunnen zien hoe de parkeergarage werkt. Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Recente berichten