woensdag 30 juni 2010

Tour de Rotterdam fleurt Schiewegviaduct op


Door bewoners was al lang de wens geuit om eens wat te doen aan de grauwe, stenige opgang van het viaduct aan het begin van de Schieweg richting Schiebroek.
In het kader van de Tour de France ontstond het idee om Bergpolder en het wielrennen te promoten. Wat was geen mooiere gelegenheid dan de Wielerronde Bergpolder 2010 als thema te gebruiken. Klik hier voor het bericht over die wielerronde.

Gisteren was het zover: grote spandoeken over de wielerronde fleuren nu het viaduct op. Aan belangstelling zullen de spandoeken geen gebrek hebben. Dagelijks passeren tienduizenden auto's dit punt. Aan de oostzijde staan regelmatig lange files voor de stoplichten; nu is er meteen wat afleiding.

Het was nog een heel karwei om de frames te monteren, maar ze zijn dan ook van groot formaat: 12 meter breed bij 2,5 meter hoog!
Als proef in elkaar gezet: daarna moest hij toch weer in twee delen uit elkaar, omdat hij anders niet te vervoeren was.
Passen en meten. Hoe groot de ruimte van de viaductmuren ook lijkt, de frames passen er maar net in.
Pas toen het eerste spandoek werd opgehangen, kregen we een goed idee van de grootte.
Even schrikken: het spandoek leek niet breed genoeg. Uiteindelijk was het een kwestie van 'spinnen' verplaatsen en voorzichtig trekwerk.

Er is bewust gekozen voor spandoeken, omdat zo over een aantal maanden ook andere activiteiten en ontwikkelingen in Bergpolder aan bod kunnen komen. De kosten blijven beperkt, want de frames zijn een eenmalige uitgave.

Met dank aan de RET voor het beschikbaar stellen van de muren en het mede-sponsoren van dit kleurige project.

Hier de drie andere spandoeken in - verhoudingsgewijs - microformaat. Aan de oostzijde van het viaduct hangen foto's van de 'Dikke Banden race' en aan de westzijde van de amateurs van de Wielerronde Bergpolder 2010.


Een beetje trots ben ik wel. Het is heel bijzonder je eigen foto's op zo'n groot formaat en op zo'n prominente plaats te zien hangen.

Geen opmerkingen:

Recente berichten