woensdag 9 juni 2010

Wielerronde: ouderwets gezellig

Vorige week woensdag werd de Wielerronde Bergpolder-Liskwartier gehouden. In dit sportspektakel stond natuurlijk het wielrennen centraal. Maar zo'n wielerronde moet natuurlijk wel 'aangekleed' zijn. Dus was er een draaimolen, optreden van allround zanger Wim Dalmee, een scootmobielrace en een prestatieloop voor jeugd en volwassenen.

Het wielrennen startte met de voor de jeugd georganiseerde Dikke Banden Races.

Verzamelen bij de start.

De spreekstalmeester laat ze nog even weten wat wel en niet is toegestaan. Altijd de handen aan het stuur houden en niet vals spelen natuurlijk. Over doping en de fiets met 'hulpmotor' zal hij het wel niet gehad hebben.

En starten maar. Het parcours lag op de Bergselaan.
Het veld lag in de eerste ronde al uit elkaar.

De Bewonersorganisatie Bergpolder heeft in het verleden vaker zo'n wielerronde georganiseerd. De start van de Tour de France in Rotterdam was een goede reden om de ronde nieuw leven in te blazen. Dit in samenwerking met Stichting Wielersport Promotie Rotterdam, B-Sportive, VESTIA Rotterdam Noord, opbouwwerk SONOR, Deelgemeente Noord en Bewonersorganisatie Liskwartier.

Meer met zijn hoofd bij Oranje.
Racen met de fietstas er nog op: vast de eerste wielrenster in de geschiedenis.
Afzien, lijkt het.
De spreekstalmeester hield de toeschouwers goed op de hoogte van de vorderingen in het veld. En ook heel vaak van de sponsors; het schijnt erg moeilijk te zijn sponsors voor zo'n wielerronde te vinden.
Aardig wat publiek, vooral bij deze races. Het weer was uitstekend.

Fanatiek; hij won goud bij één van de races.
De huldiging.


De winnaars moesten even van de emotie bijkomen, maar kwamen toch nog los.

Hij zit niet echt op die zoen te wachten, maar als je niet gezoend wilde worden door de wielermiss, kreeg je ook geen medaille.
Jennifer Long, Canadese en vrijwilligster, was tot miss van deze wielerronde gepromoveerd. Ze studeert antropologie en komt onze gewoontes observeren. Mooi studie-object deze wielerronde.

Blij en enthousiast.

Er werd ook een fiets verloot. Beneden de gelukkige winnaar.
Geen evenement zonder vrijwilligers.


Even wat eten. Mannen en (onder) vrouw van Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR). WPR is opgericht in 1996 en heeft sindsdien zo’n 90 wielerkoersen in de regio Rijnmond georganiseerd. Met die evenementen wil WPR het wielrennen dichterbij de mensen brengen. Rob de Hair, voorzitter van WPR: 'We werken graag samen met lokale partijen zoals bewonersorganisaties. Zij kennen de wijk goed, weten wat er leeft en organiseren vaker activiteiten in de buurt. Zo wordt het een gezellig feest voor jong en oud, en dat is precies onze bedoeling.'
Draaimolen voor extra vertier.

De Bergsingelkerk als centrum van de wielerronde.

Amateurs A gaan van start.
Met hoge snelheid werd het parcours van 40 km gereden.Geen valpartijen in de bochten.


Hij kwam halverwege de koers op voorsprong en bleef die houden.Huldiging met een zoen van Hester van Vugt namens de Bewonersorganisatie Bergpolder.

Het was een leuk en sfeervol evenement met veel enthousiaste deelnemers en de nodige toeschouwers. Het komt wat mij betreft zeker voor herhaling in aanmerking.

De foto's van de prestatieloop van jeugd en volwassenen volgen later nog in een apart bericht.

Geen opmerkingen:

Recente berichten