woensdag 29 september 2010

Nieuwe website voor Bergpolder en Liskwartier samen

Vorige week maandag werd de nieuwe website voor Bergpolder gelanceerd door Nils Berndsen, portefeuillehouder van de deelgemeente.
Er is voor gekozen om de website van Bergpolder en Liskwartier te combineren. Er wordt veel samengewerkt tussen de wijken. Niet alleen het hoofdkwartier van de bewonersorganisaties aan de Willebrordusstraat wordt gedeeld, maar bewoners van Liskwartier gaan net zo makkelijk naar het Buurtcentrum Bergpolder en die van Bergpolder naar het Bergsingelkwartier
Bewoners, bestuursleden van de bewonersorganisaties Bergpolder en Liskwartier en andere belangstellenden waren bij de onthulling. 
Geen lancering zonder Cineac Noord. Zie het leuke interview met Hester van Vugt hier (niemand kan zo mooi het woord website uitspreken). Let op: het is het bovenste filmpje na 9:48 minuten. 

Defcon 5: Nils mag de digitale lancering doen.
Nils werd gevraagd hoe vingervlug hij was voor zo'n belangrijke taak. 

Martijn Visser van Webkracht - de feitelijke bouwer van de website - vertelt over de nieuwe site: www.bergpolder-liskwartier.nl
Webredacteur Willem de Jongste ging wat dieper in op de verschillen tussen de oude en nieuwe site. 
Ook Hester van Vugt, bestuurslid van de Bewonersorganisatie Bergpolder, voerde het woord. Ze vindt de nieuwe site lekker fris, modern en overzichtelijk. 
Nog een keer Willem, de drijvende kracht achter de oude en nieuwe site.
Hier zijn collega vrijwilligster Hanneke Helmers, sinds kort ook webredacteur. Als je ze overigens wat te vragen of melden hebt, kan dat altijd bij webmaster@bergpolder-liskwartier.nl
Tijd voor Nils om zijn visie te geven en de rode knop voor de lancering van de website in te drukken.
Zoals gezegd is de website nu van Bergpolder en Liskwartier. Ik vind het wel een logische combinatie. Je kunt deze week nog laten weten wat je van die combinatie vindt bij 'stelling van de week'. 
Bewoners, bedrijven, verenigingen en kunstenaars kunnen een profiel aanmaken. Zo leer je elkaar beter kennen in de wijk(en).
Nils was één van de eerste die een profiel aanmaakte. Hij zit bij de 'creatieven'. En nee Nils, we willen echt je pincode niet weten.  
Per wijk is de informatie overzichtelijk gerangschikt. 
Op de nieuwe website zijn - zoals door Jan Bekkering toegezegd - alle filmpjes met de interviews terug te vinden. Klik hier voor meer informatie daarover.
Nog een laatste toelichting door webredacteur Willem en daarop applaus voor de webredacteuren en Webkracht. Tot ziens op de site!

Geen opmerkingen:

Recente berichten