zaterdag 8 mei 2010

Week van de vrijwilliger: Buurtcentrum verfrist

Het is je misschien bij het blogbericht over de geveltuinendag al opgevallen: één van de twee bogen van het Buurtcentrum Bergpolder is gerenoveerd.

In het kader van de 'week van de vrijwilliger' had Wil Roode van Wilskracht Werkt een aantal bewoners en (vaste) vrijwilligers bij elkaar gekregen, die het Buurtcentrum kwamen opknappen. De keuken werd deels vervangen.

En de 'bar' aan de achterzijde is weggehaald. Zo ontstond meteen veel meer ruimte.
Vooral opvallend was al het schilderwerk: het Buurtcentrum kreeg een nieuwe frisse kleur, die de ruimte veel groter doet ogen.
Even vasthouden.
Krijg die blauwe muren maar eens in één keer dekkend!

'Minimal art'

Oorspronkelijk was het de bedoeling beide bogen te renoveren, maar dat bleek financieel (nog) niet haalbaar.
De toegangsboog zit er nu lekker ruim en fris uit. Een hele verbetering.
Het zou mooi zijn als de tweede boog ook gerenoveerd kan worden. Ik zou het helemaal prachtig vinden als het systeemplafond er uitgehaald kan worden in beide bogen en daar een deelverdieping wordt gemaakt.
Zie de foto hieronder waar dat is gerealiseerd bij Hofbogen 60-62 (klik hier voor dat bericht).

Die ronding in het plafond maakt het een veel mooiere en bijzondere ruimte. Het zijn niet voor niets bogen! De deelverdiepingen kunnen als opslagruimte gebruikt worden.

Frisse kleuren en het ziet er keurig uit: het Buurtcentrum kan er weer even tegen. Met dank aan de bewoners en vrijwilligers en de financiële steun vanuit de Vogelaargelden.

Geen opmerkingen:

Recente berichten