vrijdag 23 oktober 2009

60-62: twee hofbogen voor jongerencentrum


Afgelopen woensdag werd '60-62' geopend: een centrum voor jongeren aan de Vijverhofstraat in de Agniesebuurt. Ik ga - met reden - even over de grenzen van Bergpolder heen.
Dit centrum is van de grond gekomen door de inzet van Chris Ripken. Hij heeft Hofbogen B.V., eigenaar van de ruimtes, gevraagd of hij hier met behulp van jongeren een activiteitencentrum voor hen zou mogen maken.
Woningcorporatie PWS, één van de vier participanten in Hofbogen B.V., vond Chris zijn voorstel wel sympathiek. Vervolgens heeft Chris samen met de jongeren en de actieve inzet van bewoner Karel Heij twee hofbogen omgetoverd.


Toespraak en opening door Paul Elleswijk, programma-manager van PWS.


De ruimte bestaat uit twee hofbogen, waar zowel aan cultuur als sport gedaan kan worden. Er hangen al twee bokszakken klaar waar jongeren zich op uit kunnen leven.
Chris Ripken bedankte PWS en Hofbogen B.V. en de jongeren en Karel Heij voor al het werk dat zij gezamenlijk voor het centrum hadden gedaan.
Applaus voor Karel Heij (derde van links).


De boksdemonstratie van één van de jongeren moest natuurlijk wel professioneel zijn. Dus eerst even een warming-up.


Uiteraard kon Chris het niet laten om ook in culturele zin wat te doen. Kinderen konden een kunstwerk maken met stoepkrijt. Richard Scalzo, portefeuillehouder van deelgemeente Noord, deelde na vakkundig jureren de prijzen uit.


Niet alleen een goed initiatief voor de Agniesebuurt maar ook voor Bergpolder. Tenslotte staat er geen ijzeren gordijn om de wijk en kunnen ook andere jongeren hier terecht.

Geen opmerkingen:

Recente berichten