zaterdag 6 maart 2010

OPmaat: zoeken naar betaald- of vrijwilligerswerk


Sinds kort kunnen bewoners die op zoek zijn naar betaald werk of vrijwilligerswerk iedere maandagochtend van 9 tot 12 uur terecht bij 'OPmaat'. OPmaat is een initiatief van Stichting Wilskracht Werkt, uitzendbureau Timing, de Imeldaschool en de Juliana van Stolbergschool.

Wil Roode van Wilskracht Werkt licht toe: werk, of dat nou vrijwilligerswerk of betaald werk is, opent een andere wereld voor je. Niet eenzaam en geïsoleerd thuis zitten, maar afleiding en ontspanning vinden. Je leert veel en doet leuke contacten op.

Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je vrijwilligerswerk wilt doen. Doe het een paar maanden om het uit te proberen. Al is het maar één dag per week om mee te beginnen. Er gaat in het begin een begeleider mee. Geef niet te snel op; je moet er ook zelf in investeren.

Zij wil graag starten met vrijwilligerswerk. Om contact met mensen te krijgen. Afgesproken wordt dat zij vrijwilligerswerk voor ouderen in een verzorgingshuis gaat doen. Luisteren naar hun verhalen, spelletjes doen en wandelen. Alles in een rustig tempo. De vrijwilligers krijgen een reiskostenvergoeding.
Wil houdt met iedere belangstellende een intakegesprek. Waarom wil je graag werken, wat zoek je en wat kun je? Hoeveel uur per week en waar? Wil je meedoen aan een inburgeringscursus? Op zoek naar administratief werk maar heb je geen ervaring met computers? OPmaat weet wel een cursus te vinden die je kunt volgen.

En heb je een tijd vrijwilligerswerk gedaan en wil je over naar betaald werk, dan kun je daarvoor terecht bij uitzendbureau Timing: de ene week is Wil Roode aanwezig, de andere week een medewerker van het uitzendbureau.

Sharla Mohan is ouderconsulente van de Imeldaschool. Zij geeft cursussen en voorlichting aan de ouders van schoolgaande kinderen. De school doet aan het project mee, omdat zij veel ouders (met name moeders) ontmoeten die hun kinderen naar school brengen. Dat is voor sommige moeders het enige contact dat ze hebben. Door als school activiteiten voor hen te organiseren, worden zij uit hun isolement gehaald.
OPmaat sluit daar mooi op aan. Ouders kunnen nadat ze op maandag hun kind naar school hebben gebracht meteen langs bij OPmaat: de drempel is zo lekker laag. Voor alle duidelijkheid: OPmaat is er voor iedereen.


Je moet wel heel stevig in je schoenen staan, als je na de hulp van Wil - met haar aanstekelijke enthousiasme - niet aan de slag gaat!

Zoek je werk of contacten? Ga eens langs bij OPmaat: iedere maandag van 9 tot 12 uur in het kantoor van de ouderconsulent in buurthuis Het Lispunt aan de Nootdorpstraat 6.

Voor wie nog meer wil weten over Wilskracht Werkt, klik hier. Voor uitzendbureau Timing klik hier.

Met dank aan de dames die langs kwamen en geen bezwaar hadden tegen het maken van foto's en mijn aanwezigheid bij het intakegesprek.

Geen opmerkingen:

Recente berichten