donderdag 10 december 2009

Tramlijn 3 binnenkort weer terug


Binnenkort met nummer 3 en Diergaarde Blijdorp als bestemming.

Via een persbericht van GroenLinks vernam ik dat tramlijn 3 weer terug komt! Klik hier voor een eerder bericht over de tramlijn. Hieronder volgt de tekst van het persbericht.

Rotterdam, 10 december 2009

Vanaf 1 januari krijgt Blijdorp tram 3 terug. Dat heeft verkeerswethouder Hans Vervat laten weten aan GroenLinks-raadslid Arno Bonte. Een raadsmeerderheid schaarde zich in juni achter het voorstel van GroenLinks om te onderzoeken op welke manier de terugkeer van tram 3 mogelijk gemaakt kan worden. Dat onderzoek is nu - met een positieve uitkomst - afgerond.

De Stadsregio zal voor de periode van één jaar 0,9 miljoen euro uittrekken om tram 3 weer te laten rijden. In dat jaar zal gekeken worden of tram 3 voldoende reizigers trekt om blijvend terug te keren in de dienstregeling. Bonte is daar optimistisch over. "Als ik in Blijdorp kom spreek ik zoveel mensen die graag weer met de tram zouden willen. Ook voor toeristen die naar de diergaarde willen, is tram 3 een uitkomst."

In augustus 2004 werd lijn 3 wegens bezuinigingen geschrapt. Sindsdien klonk er in Blijdorp een sterke roep om de tram terug te laten keren. Uit een steekproef die GroenLinks in juni hield onder inwoners van Blijdorp, bleek 8 op de 10 voorstander van terugkeer van de tram. Bonte is blij dat dat nu eindelijk gebeurt. "De tramrails liggen er nog, de politieke wil was er al en het geld is nu ook geregeld. De RET hoeft tram 3 alleen nog maar uit de remise te halen en hij kan zo zijn vertrouwde rondjes weer rijden!"

Als aanvulling op het persbericht: Ook vanuit Bergpolder is vaak de wens geuit en gelobbyd om tramlijn 3 weer te laten rijden. Dus niet alleen Blijdorp maar ook Bergpolder krijgt 'zijn' tram terug.

Straks rijdt tramlijn 3 weer via de Schieweg en Bergselaan naar Blijdorp.

Geen opmerkingen:

Recente berichten