zaterdag 4 april 2009

Voorjaarsfeest: gewoon gezellig, Amazing Stroopwafels en wat er allemaal in de wijken gebeurt


Afgelopen donderdag werd het Voorjaarsfeest gehouden. Het feest, georganiseerd door de Bewonersorganisaties Bergpolder en Liskwartier, vond plaats in voormalig station Bergweg.


Henk van Ravesteyn, bestuurslid van de Bewonersorganisatie Liskwartier, deed de aftrap en was spreekstalmeester.


Geen feestje zonder goede muziek. En wat is nou toepasselijker voor een Rotterdams wijkfeest dan de Amazing Stroopwafels?Hester van Vugt, bestuurslid van de Bewonersorganisatie Bergpolder hield een presentatie over de bewonersinitiatieven in Bergpolder in het kader van de krachtwijk/vogelaarwijk.


Over het nieuwe Buurtcentrum, het bezoek van inmiddels ex-minister Vogelaar, de toneelgroep, foto-exposities over de wijk en winkeliers in Bergpolder, dit weblog, de aanpak van de winkelleegstand en alle plannen die nog op stapel staan.
Wie durft nog te zeggen dat er niets in de wijk gebeurt?


Daarna vertelde Karin Padmos over het project 'Samen met je buurjongen in de klas'. Zij breekt een lans voor gemengde scholen in de wijk.


Ik vind het geweldig om mensen te observeren en te fotograferen. Prachtige mensen, prachtige 'koppen'.
Op het feest werd ook afscheid genomen van wijkagent Herman Gevaert. Hij is 10 jaar actief geweest in Liskwartier en het werd snel duidelijk dat Herman zeer werd gewaardeerd door de bewoners van de wijk en dat ze het spijtig vonden dat hij was vertrokken.


Hij kreeg een korte speech en kadootje aangeboden door Henk van Ravesteyn en Harlow Brammerlo, voorzitter van de Deelgemeente Noord.


Ook een paar bewoners boden hem een presentje aan en bedankten hem persoonlijk.


Herman bedankte iedereen en liet weten dat - ondanks de 'aanbeveling' van Bergpolder door Hester - hij toch echt voor Liskwartier zou kiezen om te wonen. Vond hij toch een veel mooiere wijk. Dat werd uiteraard met gejuich (bewoners Liskwartier) en wat zachter boegeroep (bewoners Bergpolder) ontvangen.
En opnieuw de stroopwafels.


Rien de Bruijn: gitaar en zang


Arie van der Graaf: electrische gitaar


Wim Kerkhof: contrabas, toetsen en zang
Er werd door Wendelien Lans en Joke Verkerk met veel enthousiasme over oud en nieuw Liskwartier verteld. Met foto's uit de oude doos en foto's van hoe het er nu uit ziet. Met nostalgische gevoelens.
Naast de Amazing Stroopwafels steelt nog iemand de show. Ze maakt haar kekke schoentjes vast en is gereed voor de vloer: dansen maar.
Ze wist alle ogen op haar gericht en genoot van de aandacht. Ze durfde het toch maar met al die niet-dansende ouderen om haar heen!
Volgend jaar willen we nog meer wijkgenoten zien!

Geen opmerkingen:

Recente berichten