zaterdag 18 juli 2009

Schouw+


Sinds kort wordt eens in de 6 tot 8 weken een 'schouw+' gehouden, waaraan de deelgemeente Noord, de politie, het opbouwwerk en woningcorporatie Vestia deelnemen. Dan praten ze over de stand van de wijk en wisselen informatie uit.


Een korte voorbespreking in het Buurtcentrum.


De nieuwe buurtagente: Fatima Elhachioui. Zij is verantwoordelijk voor Bergpolder Noord/West.


En haar collega René Soeterbroek, verantwoordelijk voor het deel Noord/Oost.


Daarna de wijk in. Ik moest even denken aan de western 'The Magnificent Seven'.


Micha Waas, leefbaarheidsconsulent van Vestia, vertelt over ontwikkelingen in de wijk en problemen waar zij als corporatie mee te maken krijgen.


Nog een nieuw(er) gezicht in de wijk: Kees van Houdt is wijkconsulent Bergpolder van Vestia.


Iets vergeten of last van de zon?


Op een paar plaatsen lag grof vuil. Waarschijnlijk was een ophaalronde gepland.
De Schieweg is opgeknapt en er staan nieuwe fietsbeugels. Vreemd genoeg stond daar amper een fiets in, in tegenstelling tot 5 meter daarnaast... Moeten die beugels nog in de grond gezet worden?


Er stonden ook de nodige wrakken tussen. Het wordt tijd voor een nieuwe ronde 'fiets labellen'. Dat betekent dat wrakkig ogende fietsen een label krijgen, waarop genoteerd staat dat je als eigenaar iets met de fiets moet doen (opknappen, weghalen). Anders loop je het risico dat hij binnenkort wordt afgevoerd.


Ik snap de lol er niet van om een fiets bewust kapot te maken. Gelukkig kan de eigenaar een paar meter verderop bij de rijwielreparateur terecht.
Genoeg te koop staande woningen te vinden in Bergpolder. Voor veel bewoners is Bergpolder een 'doorgroeiwijk'. Kent Bergpolder net als andere Vogelaarwijken ook het probleem dat veel banken geen hypotheken willen verstrekken aan aspirant kopers?


Er staan aardig wat hoekpandjes leeg, zoals dit pand van Vestia. Omdat het al maanden leeg staat, kwam het verzoek van Wouter van Welzen om het tijdig beschikbaar te stellen als uitstalling voor kunst, foto's of andere zaken, zoals voor het spreekuur van Urbannerdam voor VvE's (zie het bericht van 18 juni).


De (gewone) schouw met bewoners moet nog georganiseerd worden. Als je overigens vragen hebt over de wijk of iets wilt doorgeven, kun je altijd terecht bij Wouter van Welzen en Jacco Bakker (zie voor mailadressen in de kolom hiernaast).

Geen opmerkingen:

Recente berichten