zondag 31 mei 2009

Gitaarochtend in de Blijbergschool


Afgelopen zaterdag werd in de Blijbergschool een open 'gitaarochtend' georganiseerd. Een ochtend om kennis te maken met de gitaar, een eerste les te volgen en te luisteren naar klassiek gitaarspel.


De ochtend werd georganiseerd door GitaarSchool Vugo (zie www.vugo.nl).


De kinderen werd op een speelse manier wat van noten en gitaar spelen bijgebracht door Nathasja van Rosse.
En dat werd vol overgave door de kinderen opgepikt.
Een gitaarstepje noem ik het maar. Ik had ze nog nooit gezien. Met zo'n stepje kun je één knie hoger zetten, waardoor je de gitaar beter kunt ondersteunen.


Oké, je been over de ander slaan werkt ook.


Spelletje waarbij de één de ander opdroeg een bepaalde noot te spelen.


Wat een gitaar kost, of je er één in 'kindmaat' moet kopen of juist niet en over links- of rechtshandig gitaar spelen. Nathasja vertelde er over.


In een ander lokaal gaf Erik van Heijzen les op de electrische gitaar. Voor een andere doelgroep, maar met hetzelfde enthousiasme van zowel docent als studenten.
Geen vrijblijvend spel maar het muziekstul lezen. En houd die vinger op de snaar; het moet vloeiend.
Even alleen luisteren naar klassiek - en mooi afwisselend - gitaarspel van een groep van Vugo met Nathasja als invalster.
Stemmen en ook hier het gitaarstepje.


Nathasja gaf een toelichting en vervolgens het startsignaal.


Volop concentratie.


Interesse? Dan moet je zeker naar het Internationaal GitaarFestival gaan. Dat wordt gehouden in Rotterdam van vrijdag 5 t/m zondag 7 juni. Kijk voor het programma op www.gitaarpodium.com.
Op het festival worden concerten, masterclasses en workshops gehouden en op zondag een unieke gitaarveiling ten bate van GitaarPodium Rotterdam.


Het mooie van mijn beroep als fotograaf is dat ik in contact kom met mensen met een passie. In dit geval een passie voor de gitaar. Nathasja van Rosse spant zich in om het klassieke of Spaanse gitaarspel levend te houden.
Daarom organiseert zij samen met GitaarSchool Vugo een GitaarPodium voor de klassieke gitaar in Rotterdam. Daaruit is onder meer het Internationaal GitaarFestival voortgekomen.

Geen opmerkingen:

Recente berichten