donderdag 18 september 2008

Informatiebijeenkomst over Verenigingen van Eigenaren (VvE)


Op 3 september is er door de Deelgemeente Noord een informatiebijeenkomst georganiseerd over Verenigingen van Eigenaren (VvE).


Heleen Zwebe van Urbannerdam gaf een presentatie over nut en noodzaak van VvE’s. Doel van de avond was eigenaren van woningen te stimuleren om zogenaamde slapende VvE’s nieuw leven in te blazen.


Een VvE is bijvoorbeeld belangrijk omdat eigenaren die een woning delen in een appartementencomplex gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan het dak. Als de VvE niet jaarlijks een bedrag spaart voor onderhoud, kan het gebeuren dat bij ernstige lekkage het dak opeens vervangen moet worden. Dan zijn alle eigenaren (dus ook diegenen die op de begane grond wonen en dus ‘geen dak boven hun hoofd hebben’) financieel verantwoordelijk. Dan kan het zo maar gebeuren dat u even € 5.000 per eigenaar moet betalen om een aannemer in te huren.
Ook bijvoorbeeld het hebben van een gezamenlijke aansprakelijkheids- en opstalverzekering is van het grootste belang.


De avond werd druk bezocht; her en der moesten nog wat stoelen worden bijgeplaatst. Dat het onderwerp bij de aanwezigen leefde, bleek duidelijk uit de vele vragen die op Heleen werden afgevuurd.

1 opmerking:

Unknown zei

Wat leuk om zo een kijkje te nemen binnen jullie VvE.

Recente berichten