maandag 24 september 2012

Lustrum zwemevent Van Maanenbad

Een lustrum: het was inmiddels alweer het 5e zwemevent dat werd georganiseerd in het Van Maanenbad. Kijk hier voor een impressie van het evenement in 2011 en hier van 2009. Dit jaar maakte het zwemevent deel uit van een maand sportpromotie in deelgemeente Noord: Noord sport!

A.s woensdag 26 september is er nog een leuke afsluitende sportdag: de Ronde van Noord. Zie hier voor het programma.Op zaterdag 8 september stond het zwembad in de middag weer bol van activiteiten. Patrick van Sevenbergen (onbezoldigd organisator van B-Sportive) heette iedereen van harte welkom en wenste iedereen een actieve, leerzame en leuke middag.


Inmiddels was de watervaste make-up van de vier synchroonzwem-dames, die de aftrap verzorgden, nog wat bijgewerkt.


Nog even lol maken en dan het echte werk.Na de demonstratie werd het zwembad in drieën gedeeld voor waterpolo, synchroonzwemmen en wedstrijdzwemmen.


Synchroonjuf: zo recht moeten die armen staan bij het synchroonzwemmen.

Dat bleek nog niet zo eenvoudig.Onmiskenbare brede 'zwemschouders' (wie kent ze niet van Ranomi Kromowidjojo?).

De volgeblazen jerrycans zorgen voor drijfvermogen, zodat geoefend kan worden met been strekken.

Incognito. Overigens deden jongens net zo goed mee aan deze activiteit als meisjes.

Ma geeft nog wat advies?

En een pa legt de oefeningen van de (klein)dochter of zoon vast.Net als vorige jaren spatte het plezier er vanaf.De synchroon-neusklem tegen instromend water.

Waar denkt zij aan? Ballet, evenwichtsoefening?

De meester wedstrijdzwemmen.


Korte uitleg en dan vooral veel oefenenen.
Ja, waar laat je nou dat water dat je naar binnen hebt gekregen?


Ik kan me van het schoolzwemmen nog goed al het ongewenste water in mijn ogen, oren, mond en neus herinneren!


Na elke activiteit waaraan je had deelgenomen werd de strippenkaart geknipt. Als je alles had doorlopen, kreeg je een presentje aan het eind van de dag.

De leraar waterpolo keek boos, maar hij viel wel mee hoor.

Anders was ze toch al lang weggezwommen.


En dan: actie!


Ook leuk: de fotograaf natgooien.

Buiten stond een grote hindernisbaan.
Jongens: 1 tegelijk!Proffesionele 'afvanger'. Sommige kinderen kwamen met een noodvaart naar beneden. Ook dit jaar de complimenten aan alle vrijwilligers en verenigingen die dit event mogelijk maakten.

Tuurlijk: kijk mij macho wezen.

In tegenstelling tot vorige jaren was er nu buiten de hindernisbaan geen andere activiteit. Over het buitenbad staat namelijk sinds medio augustus een 'circustent', waar zwemmers van het Oostelijk zwembad in terecht kunnen. Dat zwembad wordt nu verbouwd. Tot mijn verbazing maakten zij geen deel uit van het event. Er was overleg geweest met het Oostelijk zwembad, maar zij wilde 'hun' zwembad geen middag afstaan... Heel jammer want daardoor konden niet meer dan 150 kinderen vandaag meedoen. Het aantal aanmeldingen lag boven de 250!
Patrick van Sevenbergen in gesprek met wijkregisseur Jacco Bakker. Beide blij met het succes van het event. En ambtenaren mag ook wel eens een compliment gemaakt worden: je ziet Jacco regelmatig in zijn vrije tijd komen kijken naar evenementen in de wijk!

Duikles. Eerst de duikbril goed op zetten.


Kan ik ademhalen door de octopus (ja, zo heet dat ding)?
Snorkelles. Geen gedoe met trimvest, luchtfles, automaat en andere apparatuur. Maar ook niet zo spannend als duiken (ik doe dat wekelijks, zie hier).


De badmeester houdt de boel goed in de gaten.


Een echt diploma krijgen blijft natuurlijk leuk. 'Ik heb in 2012 leren duiken in het Van Maanenbad.'


Hij wil nog even een duik nemen in het grote zwembad. Gelukkig heeft hij net op tijd door dat zijn duikbril ondersteboven zit. Wat heb je de kinderen net geleerd!Kleiner maatje duikvinnen.

Nog meer charmant schoeisel.

Het is mij vaak opgevallen dat activiteiten in de wijk voor iedereen open staan, maar regelmatig alleen door een specifieke bevolkingsgroep worden bezocht. Niets daarvan bij dit event: dit is op en top multiculturele samenleving!

Hier werd aan waterpolo-lopen gedaan. Wel een echte wedstrijd hoor.Die bal komt er echt niet langs.

Nou meiden: daar zijn jullie dan.

Het was nog even spannend aan het eind van de middag. Iedereen werd opgeroepen naar de uitgang van het zwembad te gaan. Er was een brandlucht geroken en wat bleek: een motor van de ventilatie van de 'buitenbadtent' stond in lichterlaaie.

Held van de dag doofde de brand!De brandweer was natuurlijk al opgeroepen en deed na inspectie wat nabluswerk. Daarna werd met hittedetectie-apparatuur gekeken of de brand uit was. Dat was het geval, maar de ombouw moest wel ontmanteld worden voor verdere inspectie.Volgend jaar wordt hopelijk weer dit leuke evenement georganiseerd. Misschien kan dan ook het buitenbad er weer bij betrokken worden, zodat nog meer kinderen mee kunnen doen.

Recente berichten