maandag 21 november 2011

Spoorpunt als volière: exotische vogels in Bergpolder

En opeens waren ze er: exotische vogels op het Spoorpunt! Alsof ze even ingevlogen waren.

Sinds een aantal weken is het Spoorpunt verrijkt met een nieuw kunstwerk van Chris Ripken. Een groot aantal vogels kleuren en sieren het gebouw. Dat was ook wel nodig, want het zag er met de latten en gaas op de gevel nog armoediger uit dan voorheen.
Het gaas is er tegenaan gezet om er voor te zorgen dat eventuele losse bakstenen geen verpletterende indruk achterlaten. De vogels zitten vóór het gaas, in tegenstelling tot een gewone volière.
Het Spoorpunt staat op de nominatie om gesloopt te worden, om te wijken voor nieuwbouw. Lees daar meer over in het bericht van 26 mei 2011. Lees ook hier over deze plannen in het bestuursbericht van de deelgemeente van 2 november jl.

De vogels in het atelier van Chris Ripken.
Een eerder ontwerp van Chris: toen was het nog een aquarium. Maar toen kwam het gaas ervoor.... en was een nieuw idee nodig.
Er is een oproep gedaan aan bewoners of zij mee wilde denken over het ontwerp. Chris heeft toen een aantal workshops georganiseerd, waarop de bewoners zelf aan de slag zijn gegaan. Dat diende weer als inspiratie voor Chris. Hierboven en -onder zie je een deel van het werk van bewoners, dat gemaakt is tijdens die workshops.
Chris schildert 1 van de 33 vogels . Er moesten meerdere lagen verf aangebracht worden. Het kunstwerk moet er namelijk zeker een aantal jaren blijven hangen. Sloop van het Spoorpunt vóór 2016 is niet waarschijnlijk. En daarna is er nog wel een andere plek in de deelgemeente waar Chris' werk de wijk kan opfleuren.
Binnen en buiten.
Het ziet er fris en vrolijk uit. Er komen ook nog klimplanten tegen het gebouw aan te staan, om het een groener karakter te geven. Het kunstwerk is betaald door de deelgemeente en Vestia Rotterdam Noord.

Geen opmerkingen:

Recente berichten