maandag 23 mei 2011

Hofbogen boven A20 gesloopt

Vorig weekend werden twee hofbogen boven de A20 gesloopt. Gelukkig geen voorbode voor de rest van het gebouw, want dat is een rijksmonument en daarmee beschermd tegen de sloophamer.
Er is ooit het plan geopperd om van de Hofbogen een fietspad te maken. Voor een makkelijke route van het centrum naar het noorden en vice versa. Dat idee heeft men al langer geleden laten varen. Na de sloop van de twee bogen is het nu domweg onmogelijk. Overigens ligt de Rozenlaanbrug maar een honderdtal meters verder: met een breed fietspad.
Uiterst rechts op de foto de oude situatie. Rijkswaterstaat heeft de twee bogen afgebroken, om zo ruimte te maken voor een langere in- en uitvoegstrook voor de A20. De invoegstrook is nu inderdaad wat aan de korte kant. Ook komt er een vluchtstrook naast de invoegstrook.

Het puin werd nat gehouden om de hoeveelheid stof, die zich verspreidde bij de afvoer, te beperken.

Reisadviseur. Zijn collega was druk aan het flyeren.
Door Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam werden folders en pennen uitgedeeld met informatie over deze en volgende afsluitingen.
Even kijken naar de sloop. De plattegrond diende voor deze bezoeker alleen als oriëntatie; hij kende de route verder prima en had geen reisadvies nodig.
Het is een vreemd gezicht zo'n lege snelweg. Afgezien van afzettingen vanwege ongelukken en vorige onderhoudsbeurten, moeten we terug naar de autoloze zondagen van 1973 om de weg zo lang leeg te zien. Van files heb ik niet veel gemerkt, hoewel vanuit mijn woonplaats Rijkswaterstaat automobilisten wel onnodig ver om liet rijden.
Zet alvast maar in je agenda: van zaterdag 30 juli om 22.30 uur t/m zondag 7 augustus is de A20 richting Hoek van Holland afgesloten. Aansluitend tot maandag 15 augustus om 5.00 uur in de andere richting. Voor meer informatie: vanAnaarBeter.nl/RingRotterdam.

Geen opmerkingen:

Recente berichten