zaterdag 25 september 2010

Pluspunt organiseert Ruil-Rommel-Recycle dag

Als bewonersinitiatief in het kader van Bergpolder Krachtwijk organiseerde Stichting Pluspunt Rotterdam op 18 september de grote Ruil-Rommel-Recycle dag.

Veel bewoners hebben nog nooit van het Pluspunt gehoord. Het zit ook wat verscholen op de Noorderhavenkade.

Het Pluspunt bestaat al vijf jaar en is voortgekomen uit ongenoegen over de aangeboden tijdbesteding door traditionele hulpverlenings-instellingen. Het functioneert als werkactiveringscentrum voor dak- en thuislozen en mensen die in een sociaal isolement geraakt zijn en biedt hen een zinvolle dagbesteding en structuur. Een eerste stap naar weer volwaardig meedraaien in de samenleving. Zoals het Pluspunt het uitdrukt: wij zoeken geen mensen voor klussen, maar klussen bij mensen.
Het pleintje op Noorderhavenkade 142 en het speelveld er recht tegenover werden ingericht voor het verkopen, ruilen of weggeven van allerlei oude spullen. Bruikbare spullen als meubels, kleding, electrische apparaten, fietsen, planten, boeken, huisraad, keukengerei etc.Bewoners waren opgeroepen die in te leveren en andere bewoners mochten ze meenemen. Zo worden spullen op een positieve manier gerecycled en verdwijnt het niet bij het (grof) vuil. We produceren met z'n allen toch al veel teveel, dus laten we het ook zoveel mogelijk hergebruiken. 

Beetje vroeg voor kerstversiering, maar het trekt aandacht.

Bij de stand van SOS-kinderdorpen kon je tegen betaling van een klein bedrag voor het goede doel spullen uitzoeken. De dames zijn overigens nog steeds op zoek naar (gratis) geschikte opslag! Klik hier voor meer informatie.
Oud ijzer sculptuur.

Er was een ook een stand van Wecycle. Dit is een initiatief om zoveel mogelijk electronische apparatuur en spaarlampen te recyclen. Op de stand werden kartonnen vouwdozen uitgereikt, waar je batterijen, spaarlampen en ander klein spul dat niet bij het gewone afval mag, kunt opsparen. Klik hier voor meer informatie over Wecycle.De allereerste koper. Meenemen voor 5 euro. Een vriendenprijs.


Wat een mens in zijn leven allemaal niet aan spullen koopt en bewaart!


Kinderen mochten hun speelgoed, kleding en andere zaken op een kleedje verkopen.

Die wil ik!


De Pluspunt-cowboys en cowgirls. Alle medewerkers van het Pluspunt waren te herkennen aan de cowboyhoeden. In het midden Aad van der Kooij, medewerker van het Pluspunt die deze dag coördineerde. 


Geen hoed maar je zou haast denken dat hij zijn pistool trekt. Ik kreeg soms het gevoel in een western terecht te zijn gekomen. 

Ook Ahmed Harika, portefeuillehouder van de deelgemeente, kwam op  de ruil-rommel-recycle dag af.


Voor een kleine vergoeding was er wat te drinken en te eten.


Er zijn nog steeds liefhebbers van LP's.

Vertil je niet! Je kunt het Pluspunt ook inschakelen voor klein verhuiswerk.

Nieuwe contacten opdoen of even bijpraten. Alleen daarom is zo'n dag al geslaagd.Ook voor muziek werd gezorgd.

Het Pluspunt levert diensten en goederen aan particulieren en bedrijven. Ze repareren en verkopen fietsen en hebben een kringloopwinkel. Verder doen ze kleine verhuizingen en klusjes. Buurtbewoners die hulp nodig hebben bij het transport van overbodige spullen kunnen een beroep doen op het Pluspunt. Tegen een kleine vergoeding komen zij met bus of bakfiets de spullen halen. Klik hier om op de website van Pluspunt te komen.

Ook zo kun je genieten van alle koop- en ruilwaar.

Deze dag werd georganiseerd door het Pluspunt, samen met vrijwilligers van de Bewonersorganisatie Bergpolder en Wilskracht Werkt en medewerkers van de Roteb, SONOR en Wecycle.

Geen opmerkingen:

Recente berichten