vrijdag 21 november 2008

Vogelaarwijk zonder Ella Vogelaar?!


Hoe moet dat nu verder met de Vogelaarwijken zonder haar naamgeefster?

Dat zal wel lukken. Niet alleen is er meteen een vervanger voor haar gevonden - Eberhard van der Laan - maar nog veel belangrijker: de financiële dekking voor allerlei plannen in de wijk is en blijft er.

Ik vind het persoonlijk wel jammer dat zij geen minister meer is. Misschien had ze wel wat slagvaardiger mogen zijn, maar met zoveel tegenwerking om de financiën rond te krijgen, moet je toch een aardige terrier zijn. Om in die termen te blijven: op financiën heeft ze haar tanden stuk gebeten.
Hoewel we eigenlijk net gestart zijn, is er mede door haar inzet nu wel een basis om allerlei plannen en initiatieven te gaan uitvoeren.

Op dit moment wordt door de 'initiatiefgroep' hard gedacht en gewerkt aan plannen voor Bergpolder. Die 'initiatiefgroep' bestaat uit een aantal bewoners van de wijk die zich actief inzetten, een bestuurslid van de Bewonersorganisatie, de wijkregisseur, een opbouwwerker en nog een aantal mensen van buiten de wijk met een warm hart voor Bergpolder (tot die laatste groep reken ik mijzelf).

We willen dat er zo snel mogelijk wat zichtbaar wordt in de wijk. Niet teveel praten maar juist veel 'wol'. We hopen zo snel mogelijk wat zichtbaar te maken in de wijk.

Geen opmerkingen:

Recente berichten