vrijdag 29 april 2011

Pluspunt-tuin aan de Noorderhavenkade

Opnieuw liet Stichting Pluspunt Rotterdam van zich spreken. Na het Lente Festival zijn de mannen en vrouwen van het Pluspunt een paar weken geleden gestart met het aanleggen van een tuin.
Van de deelgemeente hebben zij wat grond toegewezen gekregen in het parkje aan de Noorderhavenkade: recht tegenover de plek waar het Pluspunt is gevestigd.
Eduard (op de foto) en Ron begonnen met het spitwerk. De grond was tamelijk hard en zat vol wortels.Omar (op de foto) en Eugene rooiden wat struiken om zo ruimte te maken bij het hek achter het Grafisch Lyceum voor allerlei klimplanten.
Eugene voert de takken af.
Op het binnenplein van het Pluspunt stond de verhuiskar al klaar met planten en potaarde.
Stagiair Marijn (boven) en Ron (onder) helpen met uitladen en verdelen.
Voldoende ruimte: de klimplanten kunnen de grond in.

Het moet gezegd worden: die dag was Eduard de toptuinier! Hij heeft uren achter elkaar - zowat zonder pauze - lopen buffelen. En met veel plezier en enthousiasme.Marcel kwam Eduard met het zware spitwerk helpen. Duidelijk inspannend werk! Hij vond de 'plot' nog niet groot genoeg, verzette letterlijk de bakens en spitte nog maar een stukje erbij.
Ze hadden er een mooie dag voor gekozen.
Klimplant bij de lantaarnpaal. Of die 'zin krijgt' over zo'n metalen buis te groeien?
Het aanleggen van de tuin werd georganiseerd door Creatief Beheer. Dit is een bureau voor wijkontwikkeling en beheer van buitenruimte, gericht op het ontwikkelen van stadsnatuur. Klik hier voor meer informatie. Hier Thijs Schipper, de man achter Creatief Beheer, als meewerkend voorman.
De tuinhuis-klusbus van Creatief Beheer.
Helemaal geoutilleerd voor tuinwerk.
Het uitzetten en poten van de planten.


De kardinaalsmutsen werden neergezet in de vorm van een (toepasselijk) plus-teken.
Een tijdelijke paal de grond in als ondersteuning.
Maar dat viel nog niet mee en de paal moest nog wat meer worden aangepunt.
Ook toen was het nog zwaar werk, maar hij ging ver genoeg de grond in.

Op de website van Creatief Beheer kun je een leuke film van dit project zien. Klik hier voor directe toegang.
Dit project is nu gestart door het Pluspunt, maar het is bedoeld als buurtproject. De tuin is van en voor iedereen. Zeker omdat het aan een honden-uitlaatzone ligt, is het belangrijk dat iedere buurtbewoner een oogje in het zeil houdt. Mocht je mee willen werken aan en zorgen voor de tuin, neem dan contact op met het Pluspunt: info@pluspuntrotterdam.info

Geen opmerkingen:

Recente berichten