zaterdag 9 april 2011

Karl's fitnesscentrum met pensioen

Vorig week vrijdag was in het geheim een afscheidsreceptie georganiseerd voor Karl van Egmond. Karl zal met zijn karakteristieke kop voor velen geen onbekende zijn. Hij runt al bijna 25 jaar Fitnesscentrum Blijdorp.

Het fitnesscentrum is te vinden op de eerste etage van het Van Maanenzwembad.
In het fitnesscentrum stond een grote groep klanten, vrienden en kennissen op hem te wachten.
Dat de afscheidsreceptie voor hem goed geheim was gebleven, werd meteen duidelijk toen hij binnenkwam (zie de eerste foto van dit bericht). Hij was compleet verbouwereerd en dat bleef die avond zo! Hij werd door zijn vriendin onder valse voorwendselen meegetroond naar het fitnesscentrum. Hij had nog tegen haar gezegd dat ze geen tijd had, want ze moest toch naar een vergadering?
Karl kon er niet over uit dat er zelfs klanten waren van het allerprilste begin.
Humorvolle speech: hij was met zijn vrouw na verblijf in het buitenland weer terug in Rotterdam en op zoek gegaan naar een sportschool. Na een minder goede kennismaking met een ander grote sportschool kwam hij bij Karl. Hij kon zich de eerste kennismaking met hem nog goed herinneren: 'Wat kom je hier doen?' Maar verder was hij geweldig over Karl te spreken.

Jan Pott, manager van het zwembad, bedankte Karl voor de prettige samenwerking. Hij vertelde dat Karl het eigenlijk wel jammer vond dat hij net de 25 jaar niet zal volmaken. Maar Jan pastte dat met wat 'creatief boekhouden' aan, zodat Fitnesscentrum Blijdorp toch de 25 jaar zal halen.
Naast een envelop met inhoud van alle medewerkers van het Van Maanenbad kreeg Karl een sculptuur. Mooier contrast tussen de graatmagere figuren en de goed getrainde klanten kan er haast niet zijn.
Karl bedankte iedereen voor hun trouwe klandizie al die jaren en hun aanwezigheid vanavond. En zijn vriendin voor haar trouwe steun.
Eind april gaat Karl - en met hem het fitnesscentrum - met pensioen. Hoewel de grootscheepse verbouwing van het zwembad nog wel even op zich laat wachten, en Karl overwoog toch nog wat langer door te gaan, vond hij het toch welletjes. En dat mag best, want publiek geheim: Karl is 69 jaar. Eerlijk is eerlijk: je zou het niet zeggen!

Geen opmerkingen:

Recente berichten