dinsdag 9 november 2010

BERGPOLDER ONDERNEEMT geopend door Nebahat Albayrak

(foto's: Jeroen Krielen tenzij anders vermeld)

Vorige week startte Nebahat Albayrak - oud staatssecretaris, nu lid van der Tweede Kamer - in het Van Maanenbad het afficheproject BERGPOLDER ONDERNEEMT.

Zij vertelde dat ze in de buurt had gewoond, maar zich nooit had gerealiseerd dat er zo'n aanbod aan winkels in Bergpolder is. 'Ik werkte in Den Haag, dus reisde ik daar 's ochtends naar toe, deed mijn boodschappen daar en kwam weer terug. Nu ik zie wat er aan winkels is, had ik ook om de hoek boodschappen kunnen doen. Zeker met zo'n gevarieerd winkelbestand.'

Na de speech knipte Nebahat het lint door en hing de affiches op van de eerste vijf winkeliers. Iedere week wordt aan een nieuwe winkel aandacht gegeven door een affiche dat op circa 60 plaatsen in de wijk hangt. Voor meer informatie over dit project, klik hier.
Ze vond het een leuk en inspirerend project en wenste alle winkeliers veel succes.

Karl van Egmond van Fitnesscentrum Blijdorp beet het spits af.

Bedankje met bloemen van de dames van Geschikt.

Op de dag van de officiële start van het afficheproject ging ook het weblog bergpolderonderneemt.blogspot.com (klik hier) de lucht in. Gelijktijdig met het nieuwe wekelijkse affiche van één van de winkelbedrijven komt die winkelier ook aan bod op het weblog.

Na één jaar kun je alle winkeliers die aan het project deelnemen permanent terugvinden.

Dit nieuwe Bergpolder Krachtwijk-initiatief werd ook duidelijk door de deelgemeente gewaardeerd. Het komt niet dagelijks voor dat portefeuillehouders Nils Berndsen en Ahmed Harika samen aanwezig zijn bij een opening.


Bij de start waren zo'n 50 bewoners en winkeliers aanwezig.
(foto: Johannes Odé)

Interviews door Cineac Noord.

'Als bewoner heb je vaak niet in de gaten hoe bijzonder buurtwinkels eigenlijk zijn. Dat ze er zo wie zo nog zijn met de concurrentie van grote winkelcentra!'


En natuurlijk nog even een hapje en drankje. Met dank aan de medewerkers van het Van Maanenbad voor de gastvrijheid.

Geen opmerkingen:

Recente berichten