maandag 15 februari 2010

Gitaarspel en flamenco in Bergsingelkwartier

In het Bergsingelkwartier werd zondag 7 februari een kinderconcert gehouden met Spanje als thema en waarin gitaar en flamenco centraal stonden. Dit evenement werd georganiseerd door Stichting Gitaarpodium Rotterdam, die ook vorig jaar betrokken was bij de 'Gitaarochtend', de 'Masterclass' en het 'Gitaarfestival'.

Het concert bestond uit een viertal solo-optredens, een gezamenlijk optreden van 25 kinderen en flamencodansen.


Het stemmen van de gitaar.
Nog niet alle stoelen op het podium zijn bezet.
Nathasja van Rosse, één van de organisatoren, vertelde kort over het evenement, waarna zij Aziem Jarmohamed voorstelde.

Aziem is directeur van de Imeldaschool. Hij wil graag van zijn school een kunst- en cultuurschool maken. Hij vertelde dat zij willen starten met een muziekprogramma, beginnend in september met de gitaar als thema. Zo wil hij graag de verscheidenheid aan culturen onder ieders aandacht brengen en daarnaast bereiken dat de verschillende bevolkingslagen elkaar daar ontmoeten.
Aisha So beet het spits af.
Daarna was Maaike de Boer aan slag.
Thomas van Noort speelde zes stukken achter elkaar, met het verzoek pas nadat hij helemaal klaar was te applaudisseren. Maar voor het publiek was één pauze net iets te lang en werd er enthousiast geklapt. Het leek hem niet echt uit zijn concentratie te brengen. Thomas is oud-student van Nathasja en studeert nu aan het conservatorium.
Wanneer mogen wij nu eens?

Inmiddels zaten 25 kinderen op het podium met hun gitaar in de aanslag. Zij speelden een stuk onder leiding van mede-organisator Leon de Kroes.Over naar de flamenco. En waar de flamenco als dans is, hoort daar ook muziek bij. Dat gitaarspel is de specialiteit van Kambiz Afshari.
Ben je geïntereseerd in gitaar spelen, kijk dan eens op de website van de Gitaaracademie.
Kambiz Afshari gaat flamenco-gitaarles geven. Ook daarvoor kun je je via de Gitaaracademie aanmelden.

Grote opkomst: zo'n 150 bezoekers.
Toen verscheen flamenco-danseres en -lerares Mirjam Bloem. Na een kort interview door Nathasja gaf zij een wervelend en kleurig optreden.

Dames helemaal in stijl.

Daarna werden de kinderen uitgenodigd mee te doen aan de flamenco.
Vol enthousiasme.

Wil je flamenco beoefenen als dans, dan kun je voor een cursus terecht bij Mirjam Bloem. Voor informatie: www.rosadecompas.nl.
Na de optredens was er nog een drankje en heerlijke tortilla.
Karin Padmos vond het een handig moment om handtekeningen op te halen tegen de sluiting van de schooltuinen (zie het vorige bericht).

Meteen een mooie gelegenheid om aandacht te besteden aan het Bergsingelkwartier. Het kwartier is een ontmoetingsplek voor Bergpolder en Liskwartier en is gevestigd in de Bergsingelkerk, Bergsingel 150.

Elke zaterdag is er open huis van 15.00 tot 17.00 uur. Vaak wordt dan een lezing, workshop of markt georganiseerd. Of je kunt de prachtige kerk eens gaan bekijken. Voor een impressie van de kerk en de activiteiten klik hier.

De activiteiten van het Bergsingelkwartier kun je terugvinden op www.bergpolderweb.nl of klik hier.

Geen opmerkingen:

Recente berichten