maandag 23 november 2009

Infowaaier voor minister Van der Laan


Vandaag bracht Eberhard van der Laan, minister van Wonen, Wijken en Integratie een bezoek aan de Deelgemente Noord. Jammer genoeg was er geen tijd om een bezoek te brengen aan Bergpolder. Daarom brachten bewoner Mirjam de Nachtegaal en opbouwwerker Wouter van Welzen namens de Bewonersorganisatie en Deelgemeente Noord de wijk via een 'infowaaier' naar de minister.


Mirjam overhandigt de minister de infowaaier.
In de infowaaier wordt met foto's en tekst verslag gedaan van de activiteiten in Bergpolder van juni 2008 tot november 2009. Om te laten zien dat er veel in de wijk gebeurt. Niet alleen zaken in het kader van de krachtwijk; er zijn ook veel andere initiatieven. Foto's en tekst zullen trouwe kijkers van dit blog wel herkennen.


De minister liet weten de infowaaier met plezier en interesse te zullen bekijken.


Mirjam zou Mirjam niet zijn als ze geen boter bij de vis wilde. Nu hij geen tijd had om naar Bergpolder te komen, deed zij namens de Bewonersorganisatie het verzoek of één van de naaste medewerkers van de minister regelmatig langs zou kunnen komen. Om kennis te maken met bewoners en te zien hoe de wijk en de initiatieven er voor staan. Van der Laan stond daar positief tegenover; ook hij zelf wil graag Bergpolder bezoeken.
De minister startte zijn bezoek in de Agniesebuurt. Hij werd welkom geheten door Richard Scalzo, portefeuillehouder van de deelgemeente.


Paul Elleswijk van PWS introduceerde vervolgens een medewerkster, die het project 'nuhier.org' zou toelichten. De minister nam echter eerst het woord en liet weten graag te horen wat er goed gaat, maar juist ook wat niet. Omdat hij daar meer van kan leren en om zonodig te kunnen sturen.
Dan toch het woord over nuhier.org, een project over bestemming en inrichting van waar Palace stond voor de brand.
Onderweg naar de volgende bestemming. Richard Scalzo neemt met zoveel regen het zekere voor het onzekere.
Uiteraard was er ook 'zware' vertegenwoordiging vanuit de gemeente: Dominic Schrijer, wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid.


Voor de lunch naar Zomerhof: een VMBO voor o.a. horeca, toerisme en voeding. Daarmee zijn we terug op de plaats waar de infowaaier werd aangeboden. De minister is daarna nog allerlei andere projecten gaan bezoeken, maar dat is weer een ander verhaal.


Expressieve minister!

Voor een film van Cineac Noord over het wijkbezoek van de minister, klik hier.

Geen opmerkingen:

Recente berichten