vrijdag 4 september 2009

Zwemevent Van Maanenbad


Zaterdag 29 augustus vond er een groot zwemevent plaats in het Van Maanenbad. Een middag voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De dag werd georganiseerd door drie verenigingen:
Zwem en Polo Club Rotterdam (Z&PC), zwemvereniging L.A.C. en Onderwatersport Vereniging De Grot.
De middag werd geopend door Arno Havenga. Hij heette iedereen welkom en lichtte toe waar wat gedaan kon worden. Zowel binnen als buiten was van alles te doen. Er kwamen circa 140 kinderen op het event. Ze hadden er heerlijk weer bij.
Binnen was het meer serieuze werk: wedstrijdzwemmen, waterpolo en proefduiken.
Hier het wedstrijdzwemmen onder leiding en toezicht van zwemvereniging L.A.C.


Er werd lekker fanatiek gezwommen.


Het L.A.C. is een zwemvereniging en bestaat sinds 1937. De letters staan voor 'Leonidas, Lodewijk, Aeolus Combinatie'. Opmerkelijk genoeg is de vereniging ontstaan vanuit de gelijknamige voetbalverenigingen! Voor meer informatie over L.A.C. klik hier.


Waterpolo werd het eerste anderhalf uur onderwezen door Arno Havenga. Hij is Nederlands kampioen waterpolo en heeft als teammanager op de Olympische spelen van 2008 een gouden medaille behaald met het dames-team.
Ken je hem nog van de tv-beelden waarbij hij dolenthousiast samen met de coach kopje onder ging, toen de ploeg goud behaalde? Arno is begonnen met waterpolo bij Z&PC.


Van wie kun je de sport beter leren?


Professioneel zo met kap!


Heb je interesse om waterpolo te spelen? Kinderen mogen drie keer gratis meetrainen en maken dan kans op een gratis jaarlidmaatschap! Voor meer informatie over Z&PC klik hier.


Een middag leuke koppies kijken.


Proefduiken! Een jong lid van Onderwatersport Vereniging De Grot legde globaal uit hoe de apparatuur werkt en dan kon je een proefduikje maken.


Belangstelling genoeg. Soms al met duikbril op, lang voordat hij aan de beurt was.


Dan eindelijk met ademautomaat in de mond en onderwater.

Voor meer informatie over Onderwatersport Vereniging De Grot klik hier.


Buiten was het meer spel: snorkelen, cijferspel, ravotten op de groene draak en lekker glijden. Hier hadden de kinderen vooral veel lol!
Vrijwilligsters zagen toe op de veiligheid van de kinderen.
De vrijwilligster met de meest toepasselijke broek! Ze bezwoor me dat het toeval was.


Voor de kinderen het water ingingen, moesten ze hun keycord inleveren. Aan het keycord hing een kaartje waarop werd afgestempeld aan welke activiteiten de kinderen hadden meegedaan.
De glijbaan.
Hoe meer zeepsop op het lijf hoe verder gegleden werd.
Snelheid maken.


Glijden.


En wegwezen (werd er achter hem geroepen).


Spuiten man!


Klaar om te gaan snorkelen.


Beslagen duikbril. Spugen in je duikbril werkt echt niet.


Er werden gekleurde voorwerpen het zwembad in gegooid, die op de bodem bleven liggen. De kinderen moesten die opduiken en aan land brengen.
Het cijferspel. Er werden 2 sets cijfers het water in geslingerd. Die moesten zo snel mogelijk aan land worden gebracht, ingepast worden in hun mal en op volgorde worden gelegd.


Er ontstond wat discussie over waar het cijfer nu inpaste en de volgorde. Kostbare tijd ging verloren, maar deze ploeg won wel.


Veel lol, enthousiasme en inzet, zowel bij de kinderen als de vele vrijwilligers. Wat ik erg positief vind, is het grote aantal gekleurde kinderen dat aan het zwemevent deelnam. Ik zou ook hun ouders meer willen zien bij activiteiten die in Bergpolder worden georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Recente berichten