woensdag 26 augustus 2009

Fietscursus voor vrouwen: voetjes van de vloer


Vanuit Buurtcentrum Bergpolder wordt een fietscursus voor vrouwen georganiseerd. Op vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur geven Lot van Baaren en Wil Roode les.
Kun je af zonder cursus? Prima. Maar kun je nog niet fietsen, dan is het gewoon handig als iemand je les geeft. Zo leer je makkelijker en sneller.


Er is een aantal fietsen beschikbaar om te oefenen. Als je al een fiets hebt, dan kun je die beter meenemen. Hoef je daar straks niet meer aan te wennen.


Vóór de praktijkoefeningen vertelt Lot in het Buurtcentrum aan de cursisten over verkeersregels en -borden.


Mocht je ze vergeten zijn, dan kun je ze hier weer eens ophalen.


Een cursiste hier samen met Wil Roode op de tandem. Wil zit nog voorop. Het is een kwestie van balans vinden en vooral van durven.


De rollen zijn omgekeerd en de spanning en het plezier is van het gezicht van de cursiste af te lezen.


Zelfstandig op de fiets. Nog één voetje aan de vloer.


En dan los. Als je al jaren fietst, kun je je niet voorstellen wat je er nu moeilijk aan vond. Maar het was echt griezelig in het begin.


Jong geleerd is oud gedaan. Zij rijdt zonder zijwieltjes. Wel kreeg ze last van hongerklop.


Interesse? Ga dan langs op vrijdagochtend of neem van tevoren even contact op met Wil Roode van stichting Wilskracht Werkt (klik hier).
Deze stichting voert het dagelijks beheer over het Buurtcentrum en activeert bewoners van Rotterdam om zich als vrijwilliger in te zetten voor allerlei activiteiten. Klik hierna op Wilskracht werkt voor meer informatie.


Helemaal 'vrij' en vol vertrouwen de bocht om. Geslaagd!

Geen opmerkingen:

Recente berichten