donderdag 4 december 2008

Buurtcentrum Bergpolder
Bergpolder moet een buurtcentrum krijgen. Dat idee bestaat al langer en inmiddels zijn vrijwilligers, bewonersorganisatie en de wijkregisseur hard aan het werk om dat van de grond te krijgen. 1 december was er een vergadering in het Buurtcentrum in oprichting.


Het Buurtcentrum is gepland in twee 'bogen' van de Hofpleinlijn op het adres Insulindestraat 32-34. Het ligt tegenover het plein van de Tak van Poortvlietstraat: kan het voetbalveldje meteen gebruikt worden voor buitenactivieiten.

Op bovenstaande foto zie je het pand zoals het er december 2007 nog uitzag. Inmiddels is de klimop verwijderd, maar het moet nog opgeknapt worden. Er zijn ideeën om de luiken te beschilderen met het logo van het buurtcentrum en verder een leuke en kleurige schildering door kinderen op de panelen te laten maken.


Het buurtcentrum moet echt een activiteitencentrum worden. Vooruitlopend op de officiële start is er al een mozaïekdag voor kinderen uit de wijk gehouden, er is een Rotterdamidee ingediend (zie verderop) en Mirjam heeft een leuk logo voor het Buurtcentrum ontwerpen (zie bovenaan dit bericht).

En er zijn veel ideeën maar wat wil jij als bewoner?
Daarom is een enquete opgesteld (klik op de afbeelding hieronder voor een leesbare versie). Wil je meedoen? Geef dan de nummers door die jou het meest aanspreken via insulindestraat@gmail.com. Uiteraard zijn ook andere ideeën hartelijk welkom.


Om zoveel mogelijk aandacht voor het Buurtcentrum te vragen, was Cineac Noord deze avond uitgenodigd om een korte reportage te maken.
Hou dus de uitzendingen van Cineac Noord in de gaten. Je kunt ze o.a via internet bekijken (zie: www.cineacnoord.tv).


Zet ook alvast maar in je agenda: op 14 februari 2009 - zeer toepasselijk op Valentijnsdag - wordt het centrum officieel geopend.


Via Rotterdamidee wordt alvast gewerkt aan sponsoring, zodat op korte termijn geld beschikbaar komt om activiteiten te starten.
Stem op dit project om de activiteiten van het Buurthuis in oprichting te ondersteunen en klik op
www.rotterdamidee.nl/index.php?pageID=2574&n=447&itemID=433462

Natuurlijk een 10 geven aan dit project!


Geen opmerkingen:

Recente berichten