donderdag 30 april 2009

Kunst Poort Noord: veel belangstelling bij opening


Op 24 april werd de expositie Kunst Poort Noord geopend. De expositie laat werk van 25 kunstenaars zien, variërend van schilderijen, grafiek, sculpturen en fotografie tot installaties.


Nog even prijskaartjes ophangen.
Naast een consumptiebon kreeg iedereen een stemkaartje om daarop aan te geven wie hun favoriete kunstenaar zou worden.
Achter de balie één van de vele vrijwilligers van organisatie 'Helping Hands' (met dank voor alle hand- en spandiensten!).


Het eerste verkochte (gedemonteerde) kunstwerk van Marión van der Schelde verliet nog vóór de officiële opening het pand.


Initiatiefnemer Chris Ripken neemt het woord.
Op woensdag 22 april vond een kunstdebat plaats (zie vorig bericht). De organisatie liet toen weten dat er een jury- en een publieksprijs van € 500 beschikbaar werd gesteld. Het panel kreeg van de organisatie het verzoek hun favoriete kunstenaar aan te wijzen. Die kunstenaar krijgt de juryprijs.


Panellid Martijn van Willigen liet weten dat de jury verrast was door de hoge kwaliteit van het geëxposeerde en ging in op het werk van een aantal kunstenaars. En de jury koos voor het werk van...


... Pim Arends!


Deelnemend kunstenaar Marión van der Schelde bedankte Chris voor al het werk dat hij heeft verzet.
Op de voorgrond werk van Alexandre van der Moezel.


Aandacht voor de grafiek van Jan Berkelouw.


Bezoeker tussen het roedel wolven van Chris Ripken.


Interesse van jong en oud(er).
Kunst doet wat met mensen!


Bewegingstheater De Storm met een korte voorstelling. Op 8 mei een volledige voorstelling.
De zoon van kunstenaar Mariéta Reijerkerk kondigt samen met Chris Ripken aan wie de publieksprijs heeft gewonnen. Hij is een beetje van zijn stuk gebracht als Chris hem zegt dat hij voor dat favoriete werk staat en dat de man die hem op dat moment fotografeert de prijs heeft gewonnen.


(foto: Peter de Jong)

Voor mij een leuke opsteker om tussen al dat moois de favoriet van het aanwezige publiek te zijn. Mijn dank aan al die mensen die op mijn werk stemden.


Ben je nog niet gaan kijken? Het is 'voor ieder wat wils' en de expositie is open tot 31 mei. Zie voor openingstijden op www.kunstpoortnoord.nl.

Geen opmerkingen:

Recente berichten